Marosvásárhelyi Keresztelő Szent János plébánia  hivatal részére
A Marosi Református Egyházmegye Esperesi Hivatala részére

Főtisztelendő Esperes Úr,

Ezúton szeretnénk tájékoztatni és felhívni tisztelt figyelmét arra, hogy közösségünkben egy szervezet megpróbál teret hódítani magának és ennek érdekében már meg is tette az első lépéseket. A legnagyobb okot az aggodalomra az adja, hogy mindez egyes marosvásárhelyi városi tanácsosok, valamint Marosvásárhely polgármesterének közreműködésével és jóváhagyásával történik.

A szervezet vezetője a Dél-Koreai Lee Man Hee, aki magát „ígért pásztornak” nevezi. Az alábbiakban található néhány, Lee Man Hee által tett kijelentés, amelyeknek egy részét Paul Kim baptista lelkész tette nyilvánossá, másik része egy Dél Koreai szektákkal foglalkozó internetes fórumon található meg:

  • Lee Man Hee szavai a Szentlélek szavai.

  • Lee Man Hee az Élet Fája és a Mennyek Királya.

  • Lee Man Hee nélkül nincs megváltás, sem örök élet, sem Mennyország.

  • Lee Man Hee a kiválasztott, aki vezetni fogja az föld népét egy vaspálcával ahogy az meg van ígerve János Apostolnak mennyei jelenésekről való könyveben.

  • A Genézis 2:9-ben leírt Élet Fája az maga Lee Man Hee, aki Jézus második eljövetelekor maga lesz az út, az igazság és az élet.

  • A kálvinista ideológia (…) a Sátán ideológiája.

  • A felekezetek Jézus ellen beszélnek és korruptak lettek.

  • Isten akaratából kiválasztott pásztor fogja az Ő kiválasztott népét, a fény gyermekeit, vezetni.

  • Aki tagadni merészeli az Atyaisten és Jézus küldöttjét, az maga az antikrisztus.

  • Mivel a templomokban az ördög szavai hallhatóak , éppen a keresztények, és nem a hitetlenek vagy más vallás tagjai kell, hogy védekezzenek az ördög tanításaitól.

Videó a Youtuberól a következő címmel: „SHINCHUNJI-MAN HEE LEE’s DECEPTION EXPOSED: INTRODUCTION (Pastor Paul Kim, Ph.D., D.Min.)” https://www.youtube.com/watch?v=lndmA53rDbo .

A Dél-Kóreai fórum ahol a könyvet megbeszélik “Az ég es a föld teremtménye “, melynek szerzője Man Hee Lee: http://jmscult.com/forum/index.php?topic=852.0

Ez a csoport a működéset olyan tevékenységek sorozatára epíti , ahol a csoport vallásos és szekta jellege el van rejtve, mint például a következők:

“Biblia tanítása “ nevű tanfolyamok ahol naív emberek, akik a Biblia megértését keresik és áldozatul esnek a Lee Man Hee toborzók kétségbe vonható szándékainak.

https://www.churchtimes.co.uk/articles/2016/16-december/news/uk/call-for-vigilance-as-cult-tries-to-infiltrate-london-churches

Az álcaszervezetek mint a „Heavenly Culture, World Peace, Restoration of Light” (HWPL) (Mennyországi Kultúra, Világ Békéje, A fény visszahozása) a HWPL minden évben szervez “Békekonferenciát” mely ugyanazon a napon van a vallásos szervezet ünnepével, és LEE MAN HEE születésnapjával.

Egy holland egyetemista, aki résztvett egy ilyen “Békekonferencián” azt írta, hogy ezeknek a konferenciáknak az a lényege, hogy legitimitást szerezzenek Lee Man Hee-nek Koreában meg külföldön, és megtöltsenek egy sportcsarnokot több tízezer emberrel. Ez az egyetemista mondta, hogy a meghívottak által aláírt “békedokumentum” egy csatlakozási nyilatkozat a Lee Man Hee vezette csoporthoz, melyet Shincheonjinak neveznek.

Egy másik álcaszervezet a Mannam Volunteer Organization.

http://www.yeu-international.org/en/publications/newsmail/small-stories-that-can-change-the-world/how-i-ended-up-in-a-korean-religious-cult

https://www.culteducation.com/group/1331-shinchonji-church-founder-man-hee-lee/30229-alleged-cult-leader-lee-man-hee-hosts-world-peace-summit-in-seoul.html

https://www.pri.org/stories/2017-07-11/apocalyptic-korean-christian-group-goes-different-names-critics-say-its-just-cult

http://allafrica.com/stories/201603260136.html

Tavaly a Marosvásárhelyi Helyi Tanácsban az RMDSZ, PNL, PSD tanácsosai megszavaztak 5000 eurót arra a célra, hogy a város küldöttei részt vehessenek a HWPL béke csúcstalálkozóján. A küldötteket Makkai Grigore úr vezette, aki részt vett a Lee Man Hee által bérelt sportpálya megtöltésében. A Szabad Emberek Pártja ezt a részvételt ellenezte és ellene szavazott!

2018 májusában a Marosvásárhelyi Helyi Tanácsban az RMDSZ, PNL, PSD tanácsosai megszavaztak egy “Megegyezési memorandumot” a Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal és a HWPL, Lee Man Hee szervezete közt. A Szabad Emberek Pártja ellenezte a memorandum aláírását és ellene szavazott!

2018. május 31.-én a Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal bejelentette internetes oldalán a helyi és nemzetközi információs központján keresztül, hogy a Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal Dorin Florea polgármester vezetésével aláírta a Megegyezési Memorandumot a Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal és Lee Man Hee között.

A fényképen Lee Man Hee és Dorin Florea polgármester látható.

A memorandumban ”kultúrális cseréről “ egyeztek meg Marosvásárhely város és a HWPL közt.

Ki fog jönni Lee Man Hee részéről? Békeharcosok vagy toborzók a vallásos csoport részéről? Mikor a fiatalok Koreába fognak menni, messze az otthonuktól mit fognak ott tanulni? Meg lesznek győzve vagy sem?

Tény, hogy 2018-ban a városnapok alkalmával, amit a Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal szervezett, a HWPL, Man Hee Lee szervezete információs sátrat működtetett a városi központi parkban.

Mi nagyon aggódunk hogy a Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal, Dorin Florea polgármester úrral és a PSD, PNL, RMDSZ helyi tanácsosaival együtt törvényességet ad Lee Man Hee-nek.

A Szabad Emberek Pártja a törvény betartását akarja. A 489/2006 törvény szerint, mely a vallásszabadság és az általános felekezeti rendszerről szól, csak az állam által elismert vallások részesülhetnek állami támogatásban. Ellenezzük, hogy Man Hee Lee, egy, a Román Állam által nem elismert vallási csoport vezetője, a helyi hatóságok támogatását élvezze.

Ez a támogatás a Souli béke csúcstalálkozón való részvétel formájában, a helyi hatóságok által aláírt memorandum formájában és a HWPL(melyet Man Hee Lee vezet) információs sátrai részvételeként valósul meg azon az eseményen, amit a Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal szervezett

Ezzel a levéllel szeretnénk tájékoztatni Önt a tényekről.

Úgy gondoljuk szükséges lenne, hogy városunk valamennyi vallási vezetője, a jelen levélben leírtakról nyilvános álláspontját közölje és ha úgy gondolja, elítélje vagy helyeselje a marosvásárhelyi városi tanács és Man Hee Lee közötti kapcsolatot.

Isten segedelmével!

A Szabad Emberek Pártja

Dan Mașca elnök

Papai Laszlo helyi tanácsos

Tatár Lehel helyi tanácsos

Radu Bălaș helyi tanácsos

Adrian Mureșan POL buget

Andrei Popa

Szólj hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>