A Marosvásárhely Polgármesteri Hivatal idei költségvetésében idén először külön összeg áll a bölcsődék és óvodák rendelkezésére, hogy pedagógiai eszközöket vásároljanak, úgy mint: színes ceruzák, akvarellek, ecsetek, papír, gyöngyök stb. Az általam 2017 decemberében benyújtott és elfogadott határozat alapján a rendelkezés alapján ezekre a célokra elkülönített összeg értéke 1.000.000 Ron, amely karbantartási és egészségügyi eszközök beszerzésére is igénybe vehető.

Ebből következően: amennyiben Öntöktől pénzt kérnek ilyen célokra, akkor az vagy VISSZAÉLÉS A BÖLCSÖDE/ÓVODA VEZETŐINEK részéről, vagy a POLGÁRMESTERI HIVATAL NEMTÖRÖMDŐMSÉGE a magyarázat rá.

A Bölcsődék Osztálya (Direcția Creșelor) pár hónapja már elindította ezen anyagok beszerzéséhez szükséges folyamatot. A Polgármesteri Hivatal Iskolai Igazgatósága (Direcția Școli din Primărie) pedig felszólította az óvodákat, hogy juttassák el hozzájuk az ezzel kapcsolatos igényeiket, de egyelőre kevés óvoda élt ezzel a lehetőséggel.

Mit tehetnek Önök?

  1. Kérdezzék meg a óvónőket, hogy elküldték-e a számukra szükséges eszközök igénylistáját az óvoda igazgatóságának. Amennyiben nem, akkor hívják fel figyelmüket, hogy ezt sürgősen tegyék meg!
  2. Kérdezzék meg az óvoda igazgatóságát, hogy elküldték-e az óvoda számára szükséges eszközök igénylistáját a Polgármesteri Hivatal Iskolai Igazgatóságának (Direcția Școli din Primărie). Amennyiben nem, akkor ezt sürgősen tegyék meg!
  3. Kérdezzék meg a Polgármesteri Hivatal Tanügyi Osztályát (Direcția Școli din Primărie), hogy a beérkezett igényléseket továbbították-e a Polgármesteri Hivatal Gazdasági Osztályára (Direcția Economică din Primărie)
  4. Vonják kérdőre Segiu Papuc alpolgármestert, Claudiu Maiort, a polgármester tanácsadóját, valamint Dorin Florea polgármestert, akik gúnyt űznek Önökből, és nem hajtják végre a Szabad Emberek Pártja (POL) által kezdeményezett, és a helyi tanács által megszavazott határozatot!

Radu Balas. Marosvásárhelyi helyi tanácsos, POL

Szólj hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>