A Szabad Emberek Pártjának (POL) állásfoglalása a Hermann Mark Christian marosvásárhelyi városi tanácsost ért atrocitások, valamint egyes helyi politikai szereplők azon kísérlete kapcsán, hogy ezeket alantas célokra használják fel.

A Szabad Emberek Pártja a leghatározottabb módon elítéli a Hermann Mark Christian kollégánk ellen elkövetett atrocitásokat, az őt ért erőszakos cselekedeteket és fenyegetéseket. Pártunk nem hajlandó eleget tenni az érintett politikai támogatásának megvonására és a városi tanácsosi tisztségből való menesztésére irányuló felszólításnak, amelyet erőltetettnek, lejárató szándékúnak és alaptalannak tart.
A POL vezetősége újra hangsúlyozni szeretné, hogy az önkormányzatisággal járó közéleti és közösségi szerepvállalás nem jelentheti sem az ököljog hatalmát, sem egyes önkormányzati képviselők modortalan megnyilvánulásait saját kollégáikkal vagy a város többi polgárával szemben, és a legkevésbé sem irányulhat a szólásszabadság korlátozására. Határozottan elutasítjuk azokat az egyes politikai szereplők által terjesztett hamis híreszteléseket, amelyeknek nyilvánvaló szándéka megkérdőjelezni a POL helyi választottjainak párton belüli támogatását.
Ezúton üzenjük mindazoknak, akik az utóbbi hónapokban számtalan esetben – többé-kevésbé burkoltan – a fenyegetés és a nyomásgyakorlás különféle eszközeihez nyúltak, hogy nem fogunk letérni utunkról, nem állunk el céljainktól. Úgy véljük, a helyi tanácsi határozattervezetek előkészítési és elfogadási folyamatában a vita indokolt és elengedhetetlen ahhoz, hogy e határozatok végső formájukban közösségünk kohézióját és jólétét szolgálják.

Dan Maşca,
a POL elnöke

  1. Gal Istvan says:

    Az ilyen,és effajta megnyilvánulásokat csak egyféleképpen lehet elkerülni:előkészíteni a következő választásokat úgy,hogy még tőbb POL jelöltet lehessen bejuttatni a marosvásárhelyi városi és megyei tanácsba….már ideje lenne kiseperni a szemetet….Astfel de manifestări pot fi evitate într-un singur mod: pregătirea următoarelor alegeri, astfel încât încă mai mulți candidați POL să poată fi plasați în consiliul orășenesc și județean din Târgu-Mureș …. ar fi timpul pentru o curățenie generală ….

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>