A POL városi tanácsosai, Hermann Mark Christian, Radu Bălaș és Györfi Júlia a múlt héten 18 liter szánsavmentes ásványvizet és másfél kilónyi kávét adományoztak a marosvásárhelyi önkormányzatnak. Az adomány azért találták szükségszerűnek, mert mandátumuk gyakorlása alatt a szakbizottsági és a plenáris üléseken alkalomadtán ők is elfogyasztanak egy-egy vizet vagy kávét. A POL tanácsosai nem akarják, hogy a jövőben bárki is felrója nekik a víz- és a kávéfogyasztást és azt sem szeretnék, hogy az általuk elfogyasztott víz többletköltséget jelentsen a városkasszának, még akkor sem, ha a protokoll ezt nekik ezt megengedné. Ugyanakkor jelzésértékű gesztusnak szánták, amelyet reményeik szerint más tanácsosok is követendő példakánt elsajátítják maguknak a jövőre nézvést.

Ez az adomány azért is időszerű, mert az RMDSZ-es, PSD-s és PNL-s városi tanácsosok –már több mulatozás (Marosvásárhelyi Napok, karácsonyi / évzáró bulik stb.) alkalmával ettek-ittak, közpénzből. Csak ennek a húsz városi tanácsosnak a Grand-hotel éttermében elfogyasztott karácsonyi vacsorája került több mint 6.000 lejbe. A számlát „természetesen” a városi költségvetésből fedezték. Ezekre a dzsemborikra a három POL-os  városi tanácsos sosem kapott meghívót– valószínűleg azért, mert a jelenlétük igencsak kényelmetlen lenne az egymás társaságában láthatóan testvéri egyetértésben falatozó urak és hölgyek számára. Az pedig, hogy a POL-os tanácsosokat nem hívták meg, akár pitiánerségnek is minősíthető, mert ők nagy valószínűséggel úgysem mentek volna el, de ha mégis, akkor értelemszerűen kifizették volna a saját számlájukat. Ugyanis elvi kérdés, hogy nincs „ingyenvacsora” a városlakók pénzén, ugyanis az, hogy városi tanácsosi minőséged van, korántsem jelenti azt, hogy neked ez jár! Itt viszont valakik csak fizetettek – senki más, mint a tisztelt marosvásárhelyi adófizetők, aki a fegyelmezetten befizetett adóikkal és járulékaikkal fedezték a városi tanácsosok dőzsölését.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>