A Szabad Emberek Pártja (POL) határozottan elítéli a marosvásárhelyi közpénzeltüntető lovagok által erőszakosan gerjesztett feszültséget, és városunk magyarságának identitásában meghatározó szerepet játszó szimbólumok használatának önkényes korlátozását, amely csakis azt célozza, hogy a magyarok és a románok ismételt szembeállításával a helyi kormányzat elterelje a polgárok figyelmét a város egyre siralmasabb helyzetéről.

A POL megalakulása óta kiáll Marosvásárhely és Erdély összes népének, etnikumának, vallásának jogai mellett, és ezek a jogok magukba foglalják az identitást meghatározó szimbólumok szabad használatát. Marosvásárhely fejlődése nem azért torpant meg, és nem azért haladunk visszafele az időben, mert a Székely Vértanúk emlékműve melletti forrásra kétnyelvű (!!!) felirat kerül ki, hanem azért, mert a mellüket veregető román posztlegionárius-utófasiszták, úgy mint az RMDSZ által a megyeszékhely alpolgármesteri székébe emelt PSD-tag Sergiu Papuc, a kétszeresen is összeférhetetlen „városmenedzser” Maior Claudiu és a korrupciós dossziék miatt DNA-eljárás alatt levő polgármester, Florin Dorea több millió euróval készül eladósítani a várost, többek között egy olyan projekt érdekében, amely eltünteti Marosvásárhely történelmi belvárosát, és mindehhez lelkesen asszisztál rasszista nyilatkozataival a magyarok adólejeiből is busás fizetést kapó, és a bukaresti parlamentben „dolgozó” Pascan Marius képviselő.
Marosvásárhelyt együtt építettük évszázadokon keresztül – együtt a magyarokkal, zsidókkal, örményekkel, szászokkal, cigányokkal. Akik ma lerombolni akarják, azoknak otthona nem városunkban van, hanem valahol a mioritikus hatalmi centrumban – nekik tehát lesz hova menni, ha a városunkat felperzselik, de nekünk, ahogy évszázadokon át, úgy most is itt kell élnünk, mert mi vagyunk a marosiak!
A POL határozottan felszólítja a város vezetését, a polgármester Dorin Floreát, az város alpolgármestereit: Grigore Makkai és Papuc Sergiu urakat, hogy ne akadályozzák városunk magyarságát jogainak gyakorlásában, ne keltsenek feszültséget a két többség között a saját kis önző politikai céljaik miatt, és a jövőben az európai normáknak, valamint a Románia által aláírt és ratifikált nemzetközi szerződéseknek és Chartáknak megfelelően járjanak el a hasonló ügyekben. Ez utóbbira egyébként Románia alkotmánya is kötelezi őket!
Dan Mașca, a POL elnöke
Radu Bălaș, a POL marosvásárhelyi önkormányzati képviselője
Pápai László, a POL marosvásárhelyi önkormányzati képviselője
Tatár Lehel, a POL marosvásárhelyi önkormányzati képviselője

 

  1. Sztréda Attila says:

    Le a kalappal uraim. Minden tiszteletem és ha így folytatják, több mint bisztos,a szavazatok is az önöké.

Szólj hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>