Kedves Maros megyeiek,

Ovidiu Radian Vasu vagyok, 41 éves, jogász és közgazdász, feleségem orvos, két gyerekem van.
Szakmai munkásságomat a Maros Megyei Nyugdíjpénztárnál kezdtem, és a Megyei Munkafelügyeletnél és Szociális Védelemnél, valamint a Megyei Adóhatóságnál (ANAF) folytattam, mint pénzügyellenőr, később pedig, mint életbiztosító egy ausztriai brókercégnél – ez idő alatt megjártam a szakmai ranglétra minden lépcsőfokát, így területi menedzser lettem.

Jogi és közgazdasági ismereteimet az állami biztosítások terén folytatott munkám során alapoztam meg, ismereteimet pedig, mint közhivatali funkciót ellátó jogász és közgazdász mélyítettem, olyan területeken, mint az állami biztosítások, közfinanszírozás, helyi és központi adminisztráció.

A szakmai alaptevékenységem mellett, már 22 éves koromban a román parlamentben dolgoztam, mint szakértő és tanácsadó. Két évnyi munka után kezdeményeztem a „Választópolgárok civil felkészítése”, Romániában első ilyen jellegű projektet, amely már 11. osztálytól kezdőden világosította volna fel a polgárokat szavazati jogukkal kapcsolatos lehetőségekről, de az akkori pártvezetés elutasította javaslatomat. Egyike vagyok a számos idealista, ám az utóbbi 30 év alatt csalódottá vált fiatalnak, akik kiábrándultak a kontroll, valamint a pénz- és hatalomszerzés érdekében, nem pedig a helyi közösségek érdekében megalapított nemzeti-központi pártokból.

Mint vállalatok alapítója és menedzsere, 2003-tól kezdődően szervezési munkálatokkal foglalkoztam, különböző tevékenységi területeken: menedzsmenthez és európai uniós alapokhoz köthető tanácsadás, biztosítás, gyógyszeripari termékek kereskedelme, szállítmányozási szolgáltatások, közlekedési segítségnyújtás, orvosi rendelők, IT, videoreklámok, és filmgyártás.

Elnöke, és egyik alapítója vagyok az A-CAR közlekedési segítségnyújtó nem kormányzati egyesületnek (NGO), amelynek tevékenysége az egész Európai Unióra kiterjed. Négy éven át vezettem a Maros-megyei ANAF-ot, mint igazgató, ennek során Maros megye az első öt legjobb adminisztratív-fiskális mutatókkal rendelkező megyévé vált.

Megalapítottam, és gyártásvezetőként, illetve producerként irányítottam az első 100 százalékig független filmgyártó céget Romániában, 2015-ben pedig Maros megyében készítettük el az első 100 %-ig független romániai filmet, amelyet a világ 53 filmfesztiváljára válogattak be, és összesen 19 díjat sepert be.

A karrierem jelnetős része alatt elég tapasztalatot halmoztam fel az emberekkel és csapattal kapcsolatos közös munkáról, valamint megtanultam az általam vezetett szervezetek céljainak eléréséért hatékonyan dolgozni.

Köszönöm, hogy érdeklődik jelöltségem iránt, hiszem, hogy a választási kampány során majd Ön is meggyőződik emberi és szakmai képességeimről, legfőképp pedig a jó szándékaimról.

Kiemelt tisztelettel
Ovidiu Radian Vasu.
A POL Maros Megye Tanács elnökjelötje

Szólj hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>