Ahogy tegnap megjelent a Polgármesteri Hivatal weboldalán, a 2016-os év költségvetésének a kiegészítés-tervezete nincs megindokolva, hiányoznak a csatolmányok, számítások vagy egyéb iratok és nem tartja be a döntéshozatal átláthatóságára vonatkozó törvényeket. A POL tanácsosai hétfőn, július 25-én találkoztak vele, a szakbizottságok első ülése alkalmából, miközben a csütörtöki, 28.-i ülésre már be van tervezve a dokumentum vitája és megszavazása. Természetesen, egyet ír a weboldalon, és másképp néz ki a dokumentum a teljes valójában. Mivel most egyenesebb úton jutunk az információhoz, amely egyébként mindenki számára nyilvános kellene legyen, be tudunk mutatni néhány belső feljegyzést, melyek tisztán érzékeltetik a pazarlást és azt az állampolgárral szembeni csúfolódást, amellyel a közpénzeket költik.

01

Anélkül, hogy bármi köze lenne a közbeszerzési törvényhez, a Hivatal három alkalmazottja aláír egy dokumentumot, mellyel valójában egy személygépkocsi átlátható beszerzését cselezik ki. Bármiféle nyilvános vita és alátámasztás nélkül.

02

Íme, hogyan zsonglőrködnek egyesek a nép szórakoztatására szolgáló eseményekre száz és millió lejekkel, bármely csekély alátámasztás nélkül, hogyan kapnak ezek a rendezvények alaptalanul fontos összegeket a költségvetésből.

Ime egy belső dokumentum, melyet a polgármester személyes tanácsadója láttamozott, mivel főnöke már nem fárad ilyesmik aláírásával. Egy ilyen papírral 3,2 millió lejt irányítanak olyan rendezvényekre, termékekre és tevékenységekre, melyeknek egyetlen célja a polgármester és tanácsosai “image”-ének a javítása és a nép szórakoztatása. Ismét semmi sem indokolja a költekezést.

04

A sürgösség csúcsa ez a tervezet, melyet többek között A Maros KK edzője ír alá, aki sürgősnek találja pénz kiutalását a klub számára melynél dolgozik. Mintha a Maros KK-t néhány napja hozták volna létre, és szintén csak rövid ideje kapna támogatást a Polgármesteri Hivataltól.

Figyelembe véve a fenti hiányosságokat, de főleg azt, hogy most először valaki kérte, hogy a határozattervezeteket ne ilyen amatőr módon készítsék elő, a költségvetéskiegészítés tervezetét egyelőre levették a napirendről. Azonban, minden bizonnyal, hamarosan megint vita tárgyát fogja képezni.

Szólj hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>