Megviselte a kánikula Dortin Florea polgármestert, aki a legutóbbi tanácsosi gyűlésen azzal a határozati javaslattal állt elő, hogy Marosvásárhely kerüljön ki a Metropolisz Övezet Egyesületből. A minden szempontból illogikus projektet a tanácsosok többsége visszautasította, mindhárom POL-képviselő ellene szavazott.

Valójában minden a polgármester büszkeségétől indult, akit nem ismertek el a szóban forgó struktúra istenének, és nem tudott a szokott diktatórikus módján irányítani, ebből fakadtak nézeteltérései a többi helység polgármestereivel és a Megyei Tanáccsal, aminek következtében az Egyesület valójában már nem is működik.

A helyi tanácsosok azonban mindezeket hideg fejjel és érzelemmentesen átgondolták, úgy tartva, hogy a Metropolisz Övezet a jövőben még működtethető, ha Florea már nem lesz polgármester. A POL véleménye szerint a Metropolisz Övezet által generált egyik nagyszabású projekt a várost elkerülő terelőút lenne a Marosszentgyörgy – Marosszentkirály vonalon, amely mentesíti a várost a teherforgalom alól és jótékony hatással lesz a három község gazdaságára.

Arról, hogy miként szavaztam a Marosvásárhely Helyi Tanács június 27-i gyűlésen az alábbiakból kiderül, ha IDE KLIKKELNEK !

Szólj hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>