Közlemény

a Római Katolikus Teológiai Líceum helyzetével kapcsolatosan

Sajnálattal észleljük, hogy Dorin Florea, a megyei főtanfelügyelő és az RMDSZ, PSD és PNL helyi tanácsosai számos találkozóinak ellenére (amelyekről a POL tanácsosait kirekesztették), a Római Katolikus Teológiai Líceum helyzete nem oldódott meg. Mindeközben a tanulók szülei két napja tüntetnek, és több száz diák folyamatos bizonytalanságban tanul.

A Római Katolikus Teológiai Líceum problémáját, amelyet a közvélemény régóta figyelemmel követ, a Városháza megoldhatná a tanügyi osztályon keresztül, ez világosan következik a tanügyminiszter Dorin Floreának 2017 február 7-én küldött leveléből, miszerint az első lépés egy RÉSZLETES INDOKLÓ JELENTÉS elkészítése.

A Városháza viszont számunkra érthetetlen okokból kifolyólag elutasítja ennek a dokumentumnak a kibocsátását, Dorin Florea nyilvános kijelentései ellenére, ugyanis a polgármester kötelezettséget vállalt a Római Katolikus Teológiai Líceum, RMDSZ, PSD és PNL pártoknak köszönhetően zavarossá vált ügyének tisztázására és megoldására. Ezek a pártok jelenleg is zárt ajtók mögött találkoznak és alkudoznak anélkül, hogy bármit is megoldanának. A RÉSZLETES INDOKLÓ JELENTÉS kibocsátása a probléma megoldását jelentené.

A szülőkkel, döntéshozó szervekkel, a civil szférával és a többi párt tagjaval folytatott beszélgetések során arra a szomorú következtetésre jutottunk, hogy a helyzet megoldásáért felelősök közül SENKI nem vállal semmilyen felelősséget. Tulajdonképpen a legtöbben azt akarják, hogy az iskola megszűnjön a potenciális utólagos bűnügyi perektől való félelem vagy ultranacionalizmus okozta TÉTLENSÉG eredménye képpen.

Ez a jelenlegi állapot és a POL újból hangot ad szándékának, hogy a helyzet megoldásához hozzájáruljon, mindazokkal az eszközökkel, amelyek jogilag a POL rendelkezésére állnak.

Dan Maşca,

a Szabad Emberek Pártjának elnöke

U.I. A tanügyminisztérium Dorin Florea polgármesternek írt levele, amelyben kifejti a követendő jogi lépéseket.

IMG_4630IMG_4631IMG_4632

 

Szólj hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>