• Lupta pentru democrație nu e ușoară, mai ales când ești în Opoziție. Asta însă nu mă oprește să continuu și, forțat de împrejurări, să mă transform și în jurist de ocazie. În data de 29 iunie 2017, se adoptă HCL nr. 208/2017 privind aprobarea Regulamentului de Organizare și Funcționare a Consiliului local Municipal Tîrgu Mureș. Consider că prin adoptarea acestei hotărâri se încalcă OUG nr. 35 din 30 ianuarie 2002, se limitează dreptul consilierilor locali de a depune amendamente la proiectele de hotărâri, dar se și deschide calea unor abuzuri privind sancționarea consilierilor.

De ce această schimbare de Regulament? Doar pentru că majoritarii UDMR-PNL-PSD (20 de consileri) sunt deranjaţi de prea vocalii consilieri de la POL (3 consilieri) şi nu ştiu ce să mai facă pentru a-i opri. Ei sunt dispuşi chiar să voteze ceva ilegal, pentru a stârpi orice libertate de expresie. Mai mult, prin schimbarea acestui Regulament au vrut să ne aducă în postura de a nu mai putea depune niciun amendament.

Mai jos găsiţi plângerea prealabilă pe care am formulat-o. E primul pas.

 

 

Radu Bălaş,

consilier local al municipiului Tîrgu Mureş

Szólj hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>