Tegnap rendkíüli tanácsülésen fogadták el a város költségvetését. A Marosvásárhelyi önkormányzat idén 343 millió lejből gazdálkodhat, ez az összeg majdnem ugyanannyi, mint amennyi tavaly volt.

Az idei költségvetésben nem hagyták jóvá a mélygarázs megépítését, az erre a célra előirányzott összeget, a 42 millió lejt, így ezt a pénzt más célra használnák fel, amennyiben ez lehetséges.

A Szabad Emberek Pártja (POL) három tanácsosa távolmaradással tiltakozott a költségvetés összeállítása miatt. Szerintük túl sokat költenek az alkalmazottakra, úgy gondolják, nem normális, hogy a költségvetés 30 százaléka a polgármesteri hivatal alkalmazottainak fizetését teszi ki. Számításaik szerint a marosvásárhelyi önkormányzat 1280 alkalmazottjára, évente személyenként átlagosan 78 125 lejt költenek a város költségvetéséből. Ha a költségvetés, fennmaradó 70 százalékát elosztják a város lakói között, akkor kiderül, hogy a város lakóira személyenként évente csak 1581 lej jut, ami szerintük aránytalan. Nem értenek egyet azzal sem, hogy a költségvetés jobban fókuszál a szórakoztatásra, miközben egyáltalán nem támogatja a marosvásárhelyi iskolák laboratóriumainak felszerelését.

Tovább a cikkre.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>